Меню

Лесна рецепта за гулаш

22 май 2021 | 05:33 | Михаела Лазарова
5 от 1 гласа
Добави в любими
Около 1 кг смляно говеждо месо, може свинско, може и от двете
700 мл говежди бульон
1 малка консерва белени домати
300 мл доматен сос
1 супена лъжица зехтин или олио
1 голяма глава лук
1 морков
1-2 червени чушки
4 стрити скилидки чесън
сол, черен пипер на вкус
3 супени лъжици сос Уорчестър, по желание
3 дафинови листа
1/2 ч.л. сушен босилек
1/2 ч.л. сушен риган
220 г къса паста
50-100 г настъргано сирене чедър
45 мин

  • Порции: 4-6

Продукти
Приготвяне

В голяма тенджера загрейте мазнината и добавете нарязаните на ситно лук, чушка, морков. След като поомекнат може да добавите и месото, което трябва да стане златисто. Ако има твърде много мазнина, премахнете част от нея. Когато месото добие леко кафяв цвят може да добавите останалите съставки и несварената паста. Когато сместа заври, намалете огъня и гответе още около 20 минути, докато пастата стане напълно готова. Накрая може да поръсите с настъргано сирене чедър.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай