Меню

Топла картофена салата с пармезан и горчица

20 май 2021 | 05:23 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
5 големи картофа
120 г майонеза
2 супени лъжици пармезан, настърган
1 и ½ супени лъжици дижонска горчица 
4 чаени лъжици ябълков оцет 
½ чаена лъжица лют черен пипер 
½ чаена лъжица сол
¼ чаена лъжица черен пипер
¼ чаена лъжица сладък червен пипер 
½ глава червен лук, нарязан 
2 стръка пресен лук, нарязан
40 мин

  • Порции: 4

Продукти
Приготвяне

Поставете картофите в тенджера с подсолена вода. Кипнете водата. Намалете котлона и оставете картофите да се сварят за около 20 минути. Отцедете. Нарежете на кубчета.

Смесете майонезата, пармезана, горчицата, оцета, подправките в голяма купа. Разбъркайте. Добавете картофите, лука и пресния лук. Разбъркайте салатата и сервирайте топла.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай