Меню

Салата с печена тиква, цвекло, спанак и сирене

17 юни 2021 | 07:29 | Илияна Николова
Добави в любими
1 малка тиква цигулка
175 г червено цвекло на кубчета
1 глава червен лук, нарязан
2 супени лъжици зехтин
100 г пресен спанак
40 г рукола
150 г натрошено сирене
1 шепа орехи 
1 авокадо 
Сол и черен пипер на вкус
90 мин

  • Порции: 4

Продукти
Приготвяне

Загрейте фурната на 230 градуса. Изпечете тиквата. След като е готова оставете я да изстине и я нарежете на квадратчета. В купа за салата смесете тиквата, лука, червеното цвекло, нарязаното авокадо. Поръсете със сиренето. Добавете руколата и спанака. Накрая поръсете с орехите, солта и пипера. Поръсете и със зехтин и разбъркайте преди да сервирате.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай