Меню

Торта с много шоколад и без брашно

4 юли 2022 | 06:06 | Михаела Лазарова
5 от 4 гласа
Добави в любими
200 г  черен шоколад
3 яйца
120 г меко масло
150 г захар
1 ч.л. инстантно кафе на прах
Щипка сол
1 чаена лъжичка ванилова есенция  
45 г натурално какао на прах
За заливката на тортата:
200 г черен шоколад
120 мл течна сметана за готвене
60 мин

  • Порции: 8-10

Продукти
Приготвяне

На водна баня или в микровълнова разтопете маслото заедно с шоколада. Когато се получи гладка смес може да я прехвърлите в дълбока купа. Сместа не бива да е вряла, а да е на стайна температура, когато ще добавяте яйцата. Следва да сложите захарта, кафето, какаото, ванилията, яйцата и солта. Всичко се разбива добре до получаването на еднородна смес. Тестото се изсипва в намаслена тава, дъното и стените на която са постлани с хартия за печене (диаметър около 16 см).

Тортата се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса за 20 минути. На водна баня разтопете шоколада и добавете към него сметаната. Хубаво разбъркайте и с тази смес полейте охладената торта. Може да поставите в хладилник, за да стегне глазурата.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай