Меню

Паста на фурна с наденица, домати и моцарела

23 юли 2021 | 05:17 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
350 г паста
1 супена лъжица зехтин
1 супена лъжица олио
1 супена лъжица пресован чесън
1 глава лук, нарязана
½ чаена лъжица сол
350 г наденица, нарязана
2 домата, нарязани 
2-3 супени лъжици доматено пюре 
1 чаена лъжица сол
1 чаена лъжица захар
125 мл вода 
120 г моцарела или кашкавал, настъргани 
1 супена лъжица сушен босилек
60 мин

  • Порции: 6

Продукти
Приготвяне

Загрейте фурната на 200 градуса. Кипнете подсолена вода. Сварете пастата за не повече от 8 минути. Отцедете. Добавете към нея 1 лъжица зехтин. Прехвърлете я в тава за печене.

Загрейте олиото в тиган на висока температура. Запържете чесъна и лука за 2-3 минути с разбъркване. Добавете наденицата. Разбърквайте за още 3-4 минути. Добавете доматите, доматеното пюре, солта, захарта, водата. Разбърквайте, докато заври. След като заври, добавете пастата в тигана. Поръсете обилно с избраното от вас сирене.

Прехвърлете ястието в тавата. Печете за още 15-20 минути в загрята фурна. Сервирайте пастата, поръсена с босилека.

Снимка: iStock

Вижте също:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай