Меню

Солени мъфини с бекон и чедър

13 юни 2021 | 05:30 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
250 г брашно с набухвател
150 г сирене чедър, настъргано
½ чаена лъжица сол
½ чаена лъжица черен пипер
½ чаена лъжица куркума
1 чаена лъжица горчица
3 резена бекон
100 мл кисело мляко
100 мл прясно мляко
2 яйца
45 мин

  • Порции: 10

Продукти
Приготвяне

Загрейте фурната на 200 градуса. Подгответе форми за мъфини. Запечете бекона на грил тиган от двете страни. Оставете да изстине и го нарежете. Смесете брашното, сиренето, бекона, солта, пипера и подправките. Разбъркайте. В отделна купа разбийте яйцата, киселото и прясното мляко. Разбъркайте добре и добавете към останалите продукти. Разбийте сместа с телена бъркалка. Разпределете сместа във формите. Печете до златисто в загрята фурна.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай