
-
Порции: 4
Кипнете водата в тенджера. Сложете пилешките гърди вътре. Оставете да се варят, докато омекнат или за 7 минути. Отцедете водата и оставете пилешкото да изстине. Нарежете го на жулиени.
В друга дълбока тенджера загрейте зехтина. В него запържете половината от нарязания лук. Разбърквайте за няколко минути. Добавете изстискания сок от два от лимоните лайм, половината от кориандъра (ситно нарязан), лютите чушки и чесъна. Разбърквайте за около 5-6 минути, докато омекнат.
Разтворете бульона в 1 литър гореща вода. Излейте го в тенджерата. Оставете да заври. Добавете пилешкото в тенджерата.
Разпределете супата в 4 отделни купички. Добавете и останалите кориандър и лук. Добавете и третия лайм, нарязан на полумесеци. Накрая добавете и нарязаното авокадо. Сервирайте.
Снимка: iStock
Вижте още: