
-
Порции: 10
Загрейте фурната на 180 градуса. Намажете правоъгълна тава с мазнина. Пресейте брашното, захарта, содата и солта в купа. Разбийте отделно яйцата и сметаната. Оставете ги настрана. Разтопете маслото. Добавете водата и 5 супени лъжици какао. Оставете сместа да кипне и свалете от котлона. Оставете да изстине и добавете към сухите съставки. Разбийте с миксер.
Постелете тавата за печене с хартия. Излейте сместа върху нея. Печете за 20 минути в загрята фурна или докато тестото започне да се стяга и изсъхва (докато не виждате течен център).
Междувременно направете глазурата. Смесете млякото, какаото и 115 г масло в тенджера. Кипнете ги на котлона. След като заврат ги свалете. Разбъркайте в горещата течност и пудра захарта до пълното ѝ разтваряне. Прибавете ванилията. Изчакайте малко да изстине и разбийте с миксер. Може да пасирате и в блендер. Излейте глазурата върху сладкиша. Поръсете с орехи.
Снимка: iStock
Вижте още: