Меню

Лесна паста с домати, маслини и каперси

7 юни 2021 | 05:14 | Михаела Лазарова
5 от 1 гласа
Добави в любими
300 г спагети или друга паста по ваш избор
1 консерва белени домати
2 с.л. каперси
 200 г черни маслини без костилки
2 скилидки чесън
Зехтин
Сол на вкус
25 мин

  • Порции: 1-2

Продукти
Приготвяне

В дълбок тиган загрейте малко зехтин. Нарежете белените домати и маслините. Сложете ги в тигана, заедно със стрития чесън и каперсите, които може да оставите цели. Може да добавите и сока на доматите, ако ползвате от консерва, обикновено остава такъв. Гответе на умерен огън докато сосът се сгъсти. Подправете със сол на вкус. Когато сосът е готов, сложете в него сварената и отцедена паста. Гответе още няколко секунди и сервирайте. Поръсете с малко наситнен магданоз.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай