Меню

Салата „Цезар“ с аншоа, чесън и пармезан

3 юни 2021 | 11:33 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
6 скилидки чесън, обелени
10 супени лъжици майонеза
5 бр. филенца от аншоа
6 супени лъжици пармезан, настърган
1 чаена лъжица сос Уорчестър
1 чаена лъжица дижонска горчица 
1 супена лъжица лимонов сок, пресен
Сол и черен пипер на вкус 
4 супени лъжици зехтин
250 г крутони
1 бр. салата айсберг
60 мин

  • Порции: 4

Продукти
Приготвяне

Нарежете на ситно или пресовайте 3 от скилидките чесън. Смесете го с майонезата, аншоата (нарязана), 2 супени лъжици пармезан, соса Уорчестър, горчицата и лимоновия сок. Добавете солта и пипера. Разбъркайте много добре. Охладете в хладилник за 30 минути преди употреба.

Загрейте зехтина в тиган на средна температура. Запържете останалия чесън (ненарязан), като разбърквате за няколко минути. След това го извадете. Важно е само да овкуси мазнината. Добавете крутоните и запържете и тях в мазнината до златисто. Извадете ги и ги отцедете върху хартия. Овкусете с подправки, ако желаете.

Подредете накъсаната салата айсберг в купа. Залейте с подготвения дресинг. Добавете крутоните. Поръсете с останалия пармезан и сервирайте.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай