
-
Порции: 8
Загрейте фурната на 200 градуса. Поставете хартия за печене на дъното на тава. Разтопете маслото в тиган. Задушете в него гъбите за 4-5 минути, докато омекнат. Разбийте маскарпонето или крема сиренето в купа. Запазете 2 супени лъжици от прясното мляко. Останалото добавете към маскарпонето. Добавете и горчицата и чесъна. Разбъркайте много добре. Добавете към тях свареното пилешко.
Разбъркайте и добавете гъбите и дивия лук. Разбъркайте. Овкусете и отново разбъркайте. Постелете единия лист тесто на дъното на подготвената тава. Сложете в него плънката. Покрийте с другия лист тесто. Притиснете ъгълчетата, за да затворите пая. Намажете с двете лъжици мляко отгоре. Напръскайте с вода. Печете за 25 минути или до златисто в предварително загрята фурна.
Снимка: iStock
Вижте още: