Меню

Мъфини с пресни ягоди и ягодов сироп

2 юли 2021 | 06:01 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
250 г пресни ягоди, нарязани
100 г +4 с.л. захар
50 г масло
2 яйца
1 чаена лъжица ванилия, течна
220 г брашно
½ ч.л. сода
¼ ч.л. сол
¼ ч.л. индийско орехче
90 мин

  • Порции: 12

Продукти
Приготвяне

В малка купа смесете ягодите със стоте грама захар. Оставете ги за 1 час, докато пуснат сок и омекнат. Отцедете и запазете сиропа, като оставите ягодите настрана. Загрейте фурната на 220 градуса. Намажете с мазнина 12 броя форми за мъфини и ги покрийте с хартия за печене.

В друга купа разбийте маслото (размекнато) и 4 супени лъжици захар до пухкава смес. Добавете яйцата едно по едно, като след всяко разбивате с миксера. Добавете ванилията. Отделно пресейте сухите съставки и ги добавете към мокрите. Разбийте. След това добавете и сиропа от ягодите. Разбийте отново. Накрая добавете самите ягоди, като разбъркате с лъжица много внимателно.

Разпределете сместа във формите за мъфини. Печете до златисто или за около 20 минути.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай