Меню

Лесна шоколадова торта с бишкоти

12 юни 2021 | 06:11 | Михаела Лазарова
5 от 1 гласа
Добави в любими
1 опаковка от твърдите бишкоти
300 г шоколад по ваш избор
300 мл течна сметана
1 чаша прясно мляко
30 мл коняк – по желание
натрошени ядки по желание
240 мин

  • Порции: 10

Продукти
Приготвяне

Нарежете всяка бишкота на 3-4 парченца и ги сложете в дълбока купа. В тенджера разтопете шоколада заедно с млякото и сметаната. Когато се получи гладка смес, премахнете от котлона и добавете коняка (и ядките, ако ще слагате). Разбъркайте и залейте бишкотите с 1/3 от сместа. С помощта на лъжица ги разбъркайте внимателно. Сложете ги в подходяща тавичка или форма за печене. Разпределете ги равномерно и залейте с останалата смес. Сложете в хладилник за 3-4 часа, за да стегне.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай