Меню

Фритата с червени чушки и сирене фета

15 юли 2021 | 05:51 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
2 супени лъжици зехтин
2 глави лук, нарязани
3 червени чушки, нарязани
2 стръка мащерка, нарязана
2 скилидки чесън, пресовани 
50 г маслини, нарязани
200 г сирене фета, начупено
3 големи яйца, разбити 
Черен пипер на вкус
60 мин

  • Порции: 4

Продукти
Приготвяне

Загрейте фурната на 190 градуса. Намажете с мазнина тава за печене. Загрейте тиган на средна температура. В него стоплете мазнината. Запържете лука за 5 минути с разбъркване, докато стане прозрачен. Добавете чушките и мащерката. Добавете и чесъна и разбърквайте за още няколко минути, докато чушките омекнат.

Добавете маслините и сиренето към зеленчуците. Извадете стръковете мащерка. Тя вече е овкусила ястието. Разбърквайте за няколко минути, докато сиренето се разтопи леко. Свалете от котлона. Прехвърлете продуктите в подготвената тава. Залейте с разбитите яйца. Поръсете с черен пипер. Печете за 35 минути в загрята фурна или до златисто.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай