Меню

Кюфтета от тиквички, лук и пармезан

2 юли 2021 | 05:57 | Илияна Николова
Добави в любими
225 г настъргани тиквички
2 големи яйца, разбити
2 супени лъжици пресен лук, нарязан
60 г брашно
20 г настърган пармезан
½ чаена лъжица бакпулвер 
½ чаена лъжица сол
1 щипка риган
2 стръка копър
4 супени лъжици олио или повече
45 мин

  • Порции: 6

Продукти
Приготвяне

Настържете тиквичките и ги сложете в тензух, за да се отцедят от водата. Сложете ги в купа. Добавете разбитите яйца, нарязания лук и разбъркайте добре. В друга купа смесете брашното с пармезана, бакпулвера, копъра, солта и ригана. Добавете сместа към тиквичките и разбъркайте много добре.

Загрейте олиото в тиган на средна към висока температура. С ръцете оформете кюфтета от сместа и ги сложете в тигана да се пържат по 3-4 минути от всяка страна или до златисто. Отцедете ги върху хартия, преди да сервирате.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай