Меню

Безглутенов хляб със сода

15 юли 2021 | 05:55 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
225 г оризово брашно
80 г брашно от тапиока 
100 г захар
1 чаена лъжица сода
1 чаена лъжица бакпулвер 
1 чаена лъжица сол
1 яйце
235 мл прясно мляко
90 мин

  • Порции: 10

Продукти
Приготвяне

Загрейте фурната на 180 градуса. Намажете правоъгълна форма за печене с малко мазнина. Пресейте двата вида брашно с останалите сухи съставки. В отделна купа разбийте яйцето с млякото. Направете център като кладенче в сухите съставки и на бавна струя излейте мокрите. Бавно и леко омесете меко тесто. Оформете го с потупване и го прехвърлете във формата за печене. Печете за около час или до суха клечка. Оставете хляба да почине 10 минути преди да го извадите от формата и да го разрежете. 

Снимка: istock 

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай