Меню

Средиземноморска салата с ориз, шунка и зеленчуци

7 юли 2021 | 05:15 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
200 г ориз
600 мл вода
1 авокадо, нарязано 
4 супени лъжици лимонов сок
2 големи домата, нарязани 
200 г краставица, нарязана
50 г червен лук, нарязан
75 г сирене, натрошено
4 супени лъжици черни маслини
150 г шунка
4 супени лъжици листенца мента, нарязана
3 супени лъжици зехтин
1 чаена лъжица лимонови корички
½ чаена лъжица чесън, ситно нарязан
½ чаена лъжица сол
½ чаена лъжица черен пипер
120 мин

  • Порции: 6

Продукти
Приготвяне

Сварете ориза във врящата вода на средна температура. Оставете да се вари около 50 минути или докато течността се абсорбира напълно. Оставете ориза да изстине напълно. Сложете авокадото и лимоновия сок в купа. Добавете доматите, краставиците, лука, нарязаната шунка, сиренето, маслините, ментата, зехтина, лимоновите корички, чесъна, солта и пипера. Разбъркайте добре, докато се смесят. 

Внимателно добавете ориза към салатата. Разбъркайте. Сложете в хладилник за 1 час преди да сервирате. 

Снимка: istock

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай