1 ч.
-
Порции: 4
Сложете сметаната и захарта в дълбок тиган на слаб огън. Разбърквайте, докато се разтопят и смесят напълно. След като заври, оставете да къкри за 3 минути, като разбърквате постоянно. Добавете грапата и ванилията. Поръсете и с желатина. Разбърквайте, докато се разтвори в течността напълно.
Излейте сместа в купички или формички. Покрийте ги с найлоново фолио и ги сложете в хладилника да престоят, докато се стегнат или за няколко часа. Извадете ги от хладилника. Поставете купичките в съд с вода, за да разхлабите леко крема, така че да може да излезе лесно от формата. След това обърнете купичките и извадете пана котата. Сервирайте я гарнирана с ягоди.
Снимка: istock