Меню

Бързо домашно тирамису

30 юни 2021 | 11:07 | Илияна Николова
5 от 2 гласа
Добави в любими
3 жълтъка
4 супени лъжици захар
2 чаени лъжици ванилия, течна
250 г маскарпоне
24 бр. бишкоти 
350 мл кафе
1 супена лъжица какао
2 ч.

  • Порции: 10

Продукти
Приготвяне

В купа разбийте жълтъците със захарта и ванилията до пухкава смес. Добавете маскарпонето. Разбийте и оставете настрана. Потопете набързо всяка бишкота в кафето. Подредете един ред бишкоти на дъното на тава. Покрийте с крем с маскарпоне. След това подредете още един ред бишкоти, още един ред крем. Повторете това, докато продуктите свършат, като гледате най-горният ред да е от крем, а не от бишкоти. Поръсете обилно с какао и сложете в хладилник за минимум 2 часа преди сервиране. 

Снимка: istock

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай