
-
Порции: 4
Загрейте фурната на 200 градуса. Намажете със съвсем малко разтопено масло формички за суфле и ги поръсете с малко брашно. Поръсете и с малко захар.
В тенджера на водна баня сложете шоколада. В него добавете едната лъжица мляко. Разтопете го с разбъркване, докато стане хомогенна течна смес. Оставете настрана. В друг тиган или тенджерка разтопете маслото на ниска температура. добавете брашното малко по малко и разбърквайте до пълното му разтваряне. Свалете от котлона.
Добавете 300 мл мляко към сместа с брашното. Разбърквайте постоянно, докато сместа стане кремообразна и добие консистенция на паста. Добавете разтопения шоколад, канелата и 5 жълтъка. Разбъркайте много добре. Оставете настрана.
Разбийте белтъците със захарта, като добавяте малко по малко. Разбивайте, докато белтъците образуват пухкава пяна. Бавно и внимателно ги добавете към шоколадовата смес. Разпределете суфлето във формичките и печете за 20 минути. Сервирайте веднага.
Снимка: istock