Меню

Паста пене карбонара с панчета или бекон

19 юли 2021 | 05:35 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
4 яйца, разбити 
450 мл сметана
100 г настърган пармезан
500 г паста пене
1 супена лъжица зехтин
1 глава лук, нарязана
225 г панчета или бекон, нарязани
½ чаена лъжица индийско орехче
75 г кедрови ядки, печени
½ чаена лъжица сол 
1 чаена лъжица черен пипер 
50 г магданоз, нарязан
50 г пармезан за поръсване
45 мин

  • Порции: 6

Продукти
Приготвяне

Разбийте яйцата със сметаната и 100 г пармезан в купа. Оставете настрана. Сварете пастата в подсолена вода за 8 минути. Отцедете и я върнете в тенджерата, за да стои топла.

Междувременно загрейте зехтина на средна температура в дълбок тиган. Запържете лука, докато стане полупрозрачен. Извадете го от тигана и го оставете настрана. В същата мазнина запържете бекона или панчетата (каквото сте избрали) до златисто. Добавете индийското орехче и разбъркайте. Извадете бекона и го отцедете върху хартия.

Смесете пастата, лука, бекона, кедровите ядки, солта и пипера в тигана на слаб огън. Внимателно излейте сместа с яйцето, като разбърквате през цялото време и внимавате яйцата да не се сготвят на парцали. Свалете от котлона след няколко минути. Поръсете с пармезана и магданоза, и сервирайте веднага.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай