-
Порции: 6
Разбийте яйцата със сметаната и 100 г пармезан в купа. Оставете настрана. Сварете пастата в подсолена вода за 8 минути. Отцедете и я върнете в тенджерата, за да стои топла.
Междувременно загрейте зехтина на средна температура в дълбок тиган. Запържете лука, докато стане полупрозрачен. Извадете го от тигана и го оставете настрана. В същата мазнина запържете бекона или панчетата (каквото сте избрали) до златисто. Добавете индийското орехче и разбъркайте. Извадете бекона и го отцедете върху хартия.
Смесете пастата, лука, бекона, кедровите ядки, солта и пипера в тигана на слаб огън. Внимателно излейте сместа с яйцето, като разбърквате през цялото време и внимавате яйцата да не се сготвят на парцали. Свалете от котлона след няколко минути. Поръсете с пармезана и магданоза, и сервирайте веднага.
Снимка: iStock
Вижте още: