Меню

Китайски пилешки топчета

7 юли 2021 | 05:46 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
100 г брашно
1 чаена лъжица бакпулвер 
1 щипка сол
1 чаена лъжица сусамово олио
125 мл вода
Олио за пържене в дълбок тиган
За пилето: 
5 супени лъжици царевично брашно
1 голяма щипка бял или черен пипер 
4 бр. пилешки гърди, нарязани на кубчета
60 мин

  • Порции: 6

Продукти
Приготвяне

Смесете брашното с бакпулвера и солта. Добавете сусамовото олио и водата, като разбърквате постоянно, докато се получи гладка смес. Консистенцията трябва да е кремава. Ако се налага добавете още вода. Оставете сместа да почива 30 минути.

Загрейте олиото за пържене на висока температура. В отделна голяма купа смесете царевичното брашно с пипера. Оваляйте в него пилешките кубчета, така че да полепне добре навсякъде. След това ги потопете в кремавата смес и ги пуснете в тигана да се пържат за около 5-6 минути.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай