Меню

Печени фалафели с лук и чесън

9 юли 2021 | 05:50 | Илияна Николова
5 от 2 гласа
Добави в любими
4 супени лъжици лук, ситно нарязан
400 г нахут от буркан, отцеден
4 супени лъжици пресен магданоз, нарязан
3 скилидки чесън, пресован
1 чаена лъжица кимион
¼ чаена лъжица кориандър 
¼ чаена лъжица сол
¼ чаена лъжица сода
1 супена лъжица брашно
1 яйце, разбито 
2 чаени лъжици зехтин
60 мин

  • Порции: 4

Продукти
Приготвяне

Увийте лука в тензух или марля, за да отцедите сока му колкото е възможно. Оставете настрана. Сложете в купа нахута, магданоза, чесъна, кимиона, кориандъра, солта и содата. Пасирайте с пасатор или в кухненски робот. Трябва да се получи гладка смес. Смесете я с лука и разбъркайте с лъжица. Добавете брашното и яйцето. Разбъркайте. Оформете кръгли фалафели с ръце. Оставете ги да престоят 15 минути в тава с кухненска хартия за печене.

Печете до златисто в предварително загрята на 200 градуса фурна, полети с малко зехтин. Можете и да ги изпържите в сгорещената мазнина в тиган на средна към висока температура по 6-7 минути от всяка страна.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
.... ( преди 3 години )