-
Порции: 10
Загрейте фурната на 180 градуса. Намажете тава за печене с мазнина. В дълбок тиган загрейте 3 лъжици зехтин на средна температура. Сотирайте лука, пресния лук, чесъна, докато покафенеят леко. Добавете спанака и магданоза. Разбърквайте, докато се смачкат или около 2 минути. Свалете от котлона и оставете да изстине.
В друга купа разбийте яйцата. Смесете ги с рикотата и фетата. Добавете спаначената смес. Постелете една кора за баница на дъното на тавата. Намажете с малко зехтин. Разделете корите наполовина за горната и долната част. Разделете тези за долната част на 4 равни части. Постелете една кора, намажете я със зехтин. След това върху нея постелете и останалите кори една по една, като между всяка мажете с малко зехтин. След това сложете плънката със спанака и сирената. Подредете другата половина кори отгоре отново една по една, като между всяка мажете със зехтин. Така корите ще станат по-хрупкави отгоре и отдолу.
Печете около 40 минути или до златисто.
Снимка: iStock
Опитайте още: