Меню

Свинско бонфиле с чесън и подправки на скара

8 юли 2021 | 09:48 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
1 цяло парче свинско бонфиле 
4 супени лъжици зехтин
3 скилидки чесън, пресован
1 малка шепа прясна мащерка, нарязана
1 малка шепа пресен розмарин, нарязан
Сол и черен пипер на вкус
70 мин

  • Порции: 6

Продукти
Приготвяне

Направете напречни разрези в месото, но не го разрязвайте докрай. Втрийте месото със зехтина. Притиснете чесновите парченца в прорезите на месото. Направете същото с подправките, солта и пипера. Втрийте много добре, така че ароматите да проникнат навътре.

Загрейте скарата или барбекюто. Печете месото както е цяло за около час, като го обръщате на всеки 15 минути.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай