Меню

Киш с фета, спанак и гъби

5 август 2021 | 05:35 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
100 г масло
3 скилидки чесън, пресовани
1 глава лук, нарязана
275 г спанак
100 г гъби, нарязани
200 г фета, натрошена 
200 г сирене чедър, настъргано
Сол и черен пипер на вкус 
1 бр. тесто за пай
4 яйца, разбити 
250 мл прясно мляко
75 мин

  • Порции: 10

Продукти
Приготвяне

Загрейте фурната на 190 градуса. Намажете с мазнина форма за киш. Постелете в нея тестото, като притиснете ъгълчетата. В тиган на средна температура разтопете маслото. Запържете в него чесъна и лука до златисто или за 7 минути. Добавете спанака и гъбите. Сотирайте докато водата в зеленчуците се изпари и започнат да омекват. Добавете фетата и половината от чедъра. Овкусете със сол и пипер. Разбъркайте. Прехвърлете плънката в подготвеното тесто.

В отделна малка купа разбийте яйцата с млякото. Овкусете и тях с малко сол и пипер. Разбъркайте. Залейте плънката с тази смес. Печете за 15-20 минути. Поръсете с остатъка от чедъра. Печете за още 30-40 минути или до златиста коричка.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай