
75 мин
-
Порции: 10
Загрейте фурната на 190 градуса. Намажете с мазнина форма за киш. Постелете в нея тестото, като притиснете ъгълчетата. В тиган на средна температура разтопете маслото. Запържете в него чесъна и лука до златисто или за 7 минути. Добавете спанака и гъбите. Сотирайте докато водата в зеленчуците се изпари и започнат да омекват. Добавете фетата и половината от чедъра. Овкусете със сол и пипер. Разбъркайте. Прехвърлете плънката в подготвеното тесто.
В отделна малка купа разбийте яйцата с млякото. Овкусете и тях с малко сол и пипер. Разбъркайте. Залейте плънката с тази смес. Печете за 15-20 минути. Поръсете с остатъка от чедъра. Печете за още 30-40 минути или до златиста коричка.
Снимка: iStock
Опитайте още: