Меню

Бадемов кекс с ябълки

25 юли 2021 | 05:15 | Илияна Николова
Добави в любими
Разтопено масло за намазване
180 г масло на стайна температура, начупено 
140 г захар
1 супена лъжица течна ванилия
3 яйца на стайна температура 
100 г стрити бадеми 
150 г брашно с набухвател 
80 мл прясно мляко 
2 зелени ябълки, обелени и тънко нарязани
120 мин

  • Порции: 10

Продукти
Приготвяне

Загрейте фурната на 180 градуса. Намажете кръгла тава с разтопеното масло и поръсете с малко брашно. Разбийте размекнатото масло със захарта и ванилията в купа. Разбивайте с миксер за 8 минути до пухкава смес. Добавете яйцата едно по едно, като разбивате между всяко. Добавете стритите бадеми и половината от брашното и половината от млякото. С лъжица разбъркайте добре, докато се смесят. Добавете останалото брашно и мляко. Отново разбъркайте.

Подредете ябълките на дъното на подготвената тава. За повече сигурност можете да я постелете с хартия за печене. Върху ябълките изсипете тестото. Разпределете го навсякъде по тавата с помощта на шпатула или лъжица. Печете за 35 минути или до суха клечка. Оставете да изстине за 10 минути, преди да разрежете.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай