40 мин
-
Порции: 4
Кипнете подсолена вода. В нея сварете пастата за 10 минути. Отцедете. Загрейте 3 супени лъжици зехтин в голям тиган на средна към висока температура. Запържете пилето. Овкусете го със сол и пипер. Гответе с разбъркване около 5 минути или до златисто. Извадете го и го оставете настрана.
Излейте бульона в тигана. В него добавете аспержите, чесъна, сол и пипер. Покрийте и оставете да се свари за 10 минути. Върнете пилешкото в тигана. Разбъркайте добре. Добавете пастата в тигана и хубаво разбъркайте, докато се смесят. Поръсете с останалите 2 лъжици зехтин. Отново разбъркайте и на финала поръсете с пармезан. Сервирайте пастата веднага.
Снимка: iStock
Вижте още: