Меню

Паста с пиле и аспержи

7 август 2021 | 05:32 | Илияна Николова
Добави в любими
500 г паста
5 супени лъжици зехтин
2 бр. пилешки гърди без кожа, нарязани 
Сол и черен пипер на вкус 
125 мл пилешки бульон
1 връзка аспержи, почистени и нарязани 
1 скилидка чесън, пресован 
50 г настърган пармезан
40 мин

  • Порции: 4

Продукти
Приготвяне

Кипнете подсолена вода. В нея сварете пастата за 10 минути. Отцедете. Загрейте 3 супени лъжици зехтин в голям тиган на средна към висока температура. Запържете пилето. Овкусете го със сол и пипер. Гответе с разбъркване около 5 минути или до златисто. Извадете го и го оставете настрана.

Излейте бульона в тигана. В него добавете аспержите, чесъна, сол и пипер. Покрийте и оставете да се свари за 10 минути. Върнете пилешкото в тигана. Разбъркайте добре. Добавете пастата в тигана и хубаво разбъркайте, докато се смесят. Поръсете с останалите 2 лъжици зехтин. Отново разбъркайте и на финала поръсете с пармезан. Сервирайте пастата веднага.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай