
-
Порции: 10
Загрейте фурната на 200 градуса. Подгответе кръгла форма за печене с диаметър 23 см. Постелете в нея тестото, като го притиснете така, че част от ръбовете му да висят извън формата.
В тиган на средна към висока температура запържете нарязания бекон до златисто и хрупкаво. Отцедете върху кухненска хартия. Сложете бекона в тестото заедно с настърганото сирене и нарязания лук. В малка купа разбийте яйцата, сметаната, солта, захарта и лютия пипер. Използвайте миксер. Залейте плънката в тестото с тази смес. Завийте ръбовете на тестото обратно във формата така, че да се получи борд.
Печете за 15 минути в загрята фурна. След това намалете на 150 градуса и печете още 30 минути. Оставете киша да изстине за 10 минути, преди да го разрежете.
Снимка: iStock
Опитайте още: