Меню

Киш с тиквички и рикота

29 юли 2021 | 07:39 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
1 супена лъжица масло 
4 тиквички, нарязани на кубчета
3 яйца
2 чаени лъжици крема сирене 
4 супени лъжици рикота 
50 г сирене чедър, настъргано
Сол и черен пипер на вкус 
500 г маслено тесто (готово или домашно по желание)
60 мин

  • Порции: 10

Продукти
Приготвяне

Загрейте фурната на 200 градуса. Намажете форма за киш или тарт с малко мазнина. Постелете масленото тесто вътре. Притиснете ъгълчетата, за да пасне добре във формата.

Загрейте тиган на средна към висока температура. Разтопете маслото. Запържете в него тиквичките с постоянно разбъркване до златисто или за около 5-6 минути. Прехвърлете ги върху тестото във формата. Отделно разбийте яйцата с крема сиренето с миксер. Добавете рикотата и чедъра. Овкусете с подправките. Разбъркайте отново. Излейте сместа върху тиквичките и разбъркайте леко с лъжица, за да се разпредели навсякъде.

Печете за около 30 минути или до суха клечка.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай