Меню

Паста с пиле, гъби и сметанов сос

17 август 2021 | 05:12 | Илияна Николова
Добави в любими
180 г гъби, нарязани 
1 глава лук, нарязан 
50 г масло 
1 кг пилешки гърди, нарязани 
4 супени лъжици брашно
1 чаена лъжица сол
480 мл пилешки бульон
250 г заквасена сметана 
340 г паста по избор 
1 скилидка чесън, пресован 
Сол и черен пипер на вкус
60 мин

  • Порции: 6

Продукти
Приготвяне

Кипнете подсолена вода. Сварете пастата за 8 минути и я отцедете. В дълбок тиган разтопете маслото. Задушете в него лука и гъбите, като разбърквате, докато гъбите омекнат. Извадете ги от тигана и ги оставете настрана. В същия тиган сложете нарязаните пилешки гърди. Добавете чесъна. Разбърквайте, докато пилешкото покафенее.

В отделна купичка смесете брашното и солта. Добавете ги в тигана и разбъркайте, за да се смесят с пуснатите в тигана сокове. Бавно добавете и бульона. Намалете котлона и оставете да къкри, докато започне да се сгъстява. Върнете гъбите и лука в тигана. Добавете и сметаната. Разбъркайте. Гответе с периодично разбъркване, докато сосът се сгъсти, но без да кипва. Накрая добавете и сварената паста. Разбъркайте за последно и сервирайте.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай