-
Порции: 6
Кипнете подсолена вода. Сварете пастата за 8 минути и я отцедете. В дълбок тиган разтопете маслото. Задушете в него лука и гъбите, като разбърквате, докато гъбите омекнат. Извадете ги от тигана и ги оставете настрана. В същия тиган сложете нарязаните пилешки гърди. Добавете чесъна. Разбърквайте, докато пилешкото покафенее.
В отделна купичка смесете брашното и солта. Добавете ги в тигана и разбъркайте, за да се смесят с пуснатите в тигана сокове. Бавно добавете и бульона. Намалете котлона и оставете да къкри, докато започне да се сгъстява. Върнете гъбите и лука в тигана. Добавете и сметаната. Разбъркайте. Гответе с периодично разбъркване, докато сосът се сгъсти, но без да кипва. Накрая добавете и сварената паста. Разбъркайте за последно и сервирайте.
Снимка: iStock
Вижте още: