Меню

Шоколадова торта без глутен

2 август 2021 | 06:18 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
250 г черен шоколад, начупен 
400 г нахут от консерва, отцеден и изплакнат 
4 яйца
150 г захар
½ чаена лъжица бакпулвер 
1 супена лъжица пудра захар
70 мин

  • Порции: 10

Продукти
Приготвяне

Загрейте фурната на 180 градуса. Намажете кръгла форма за печене с мазнина. Покрийте с хартия за печене. Разтопете шоколада на водна баня или в микровълнова. Разбъркайте до пълното му хомогенизиране. Разбийте яйцата. Смесете ги с нахута и разбийте в блендер или с робот. Трябва да се получи гладка смес. Добавете към нея захарта и бакпулвера. Разбийте отново. Добавете разтопения шоколад и отново пасирайте до гладка смес.

Излейте сместа в подготвената форма за печене. Печете за 40 минути или до суха клечка в загрята фурна. Оставете да изстине за 15 минути, преди да разрежете. Поръсете с пудра захар преди сервиране.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай