Меню

Глазирана сьомга на фурна

4 август 2021 | 05:40 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
1 чаена лъжица зехтин
4 скилидки чесън, пресован 
1 супена лъжица бяло вино
1 супена лъжица мед
85 мл балсамов оцет 
2 чаени лъжици дижонска горчица 
Сол и черен пипер на вкус 
1 супена лъжица риган 
400 г филе от сьомга
45 мин

  • Порции: 4

Продукти
Приготвяне

Загрейте фурната на 200 градуса. Покрийте тава за печене с хартия. В тиган загрейте зехтина на средна температура. Запържете чесъна, докато омекне или за 3 минути. Смесете виното, меда, балсамовия оцет, горчицата, солта и пипера. Добавете ги в тигана. Покрийте и оставете да къкрят за 3 минути или докато сосът се сгъсти. Свалете от котлона. Добавете ригана и разбъркайте. 

Подредете филетата сьомга в тавата за печене. Покрийте със соса. Печете за 15 минути в загрята фурна или докато рибата омекне и започне да се разпада при натиск с вилица. 

Снимка: istock

Опитайте още:

12 страхотни рецепти със сьомга

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай