Меню

Броколи по китайски

3 август 2021 | 05:21 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
1 глава броколи 
2 супени лъжици захар
1 супена лъжица царевично брашно
2 супени лъжици соев сос
1 супена лъжица оризов оцет 
1 супена лъжица сусамово олио 
3 супени лъжици сос хойсин
1 чаена лъжица пресен джинджифил, настърган 
2 скилидки чесън, пресован
20 мин

  • Порции: 4

Продукти
Приготвяне

Кипнете подсолена вода. Сварете броколито в нея за 4-5 минути. Отцедете и го накъсайте на розички. Оставете го настрана. Междувременно смесете захарта, царевичното брашно, соевия сос, оцета, соса хойсин, джинджифила и чесъна в малък тиган на средна към висока температура. Разбърквайте, докато се смесят за около 5 до 7 минути. 

Добавете броколито в тигана и разбъркайте, така че сосът да полепне добре по него. Сервирайте като гарнитура или самостоятелно ястие.

Снимка: istock

Опитайте още: 

17 полезни рецепти с броколи

10 рецепти с броколи

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай