
70 мин
-
Порции: 6
Сложете пилешкото и бульона в тенджера. Оставете да заври на средна температура. Покрийте с капак, намалете котлона и оставете да къкри 20 минути. Извадете пилешкото от тенджерата и го оставете да изстине в чиния.
В тенджерата добавете картофите, доматите, цвеклото, морковите, зелето, лука, чесъна и оцета, както и доматеното пюре. Разбъркайте. Добавете дафиновия лист. Покрийте и оставете да къкри 30 минути, докато картофите омекнат.
Междувременно използвайте вилица, за да накъсате пилешкото на парчета. Върнете го обратно в тенджерата. Нека ври още 20 минути. Овкусете със сол и пипер, и сервирайте.
Снимка: iStock
Опитайте още: