Меню

Гъбена супа с паста

11 август 2021 | 05:41 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
300 г гъби, нарязани 
2 супени лъжици микс от подправки по избор 
Сол и черен пипер на вкус
1 кубче гъбен бульон
1 супена лъжица брашно
1 супена лъжица масло 
2 супени лъжици заквасена сметана
100 г паста
60 мин

  • Порции: 4

Продукти
Приготвяне

Сложете нарязаните гъби в тенджера с вряща вода на средна температура. Варете ги за 30 минути или докато омекнат. Добавете подправките, солта и пипера. Разбъркайте. Добавете кубчето бульон и разбърквайте, докато се разтвори напълно.

В малък съд разбъркайте разтопеното масло с брашното до получаване на гладка смес. Добавете ги към супата, както и заквасената сметана. Разбъркайте добре. В отделна тенджера с подсолена вода сварете пастата ал денте. Отцедете я и я добавете към супата. Сервирайте гъбената супа веднага. По желание поръсете с пресен магданоз.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай