Меню

Паста с аспержи, пекорино и билки

9 август 2021 | 05:49 | Илияна Николова
5 от 2 гласа
Добави в любими
50 г масло 
1 глава лук, нарязан 
2 скилидки чесън, пресован 
200 г аспержи 
1 стрък пресен естрагон, нарязан 
1 стрък прясна мащерка, нарязана
400 г паста
1 лимон, изстискан 
Сол и черен пипер на вкус 
Сирене пекорино за поръсване (настъргано)
45 мин

  • Порции: 4

Продукти
Приготвяне

Разтопете маслото в голям дълбок тиган. Запържете в него лука и чесъна с разбъркване за 2-3 минути, докато станат златисти. Добавете почистените и нарязани аспержи. Гответе и тях, докато се задушат между 5 и 7 минути и омекнат. Овкусете със сол, пипер, естрагон, мащерка. Разбъркайте. Междувременно сварете пастата в подсолена вода за 8 минути. Отцедете. Запазете малко от водата, в която сте варили пастата.

Добавете отцедената паста в тигана при подправките и аспержите. Добавете сока от лимона заедно с малко вода от тенджерата. Разбъркайте добре, за да се смесят вкусовете. Разпределете готовата паста в чинии за сервиране. Поръсете с настъргано пекорино и сервирайте.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай