Меню

Чийзкейк с бял шоколад

8 август 2021 | 05:48 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
3 яйца, разделени
115 г бял шоколад 
115 г крема сирене
60 мин

  • Порции: 10

Продукти
Приготвяне

Загрейте фурната на 180 градуса. Намажете с мазнина кръгла форма за печене. Поставете хартия на дъното. Разтопете шоколада на водна баня или в микровълнова. Разбъркайте много добре, за да не останат бучки. Оставете да изстине. Разбийте с миксер жълтъците и крема сиренето. Внимателно добавете и шоколада. Разбийте отново на по-бавни обороти. Отделно разбийте белтъците на сняг. Добавете ги към другата смес и внимателно разбъркайте с лъжица, за да не спихнат.

Излейте сместа в подготвената форма за печене. Печете за 15 минути в загрята фурна. Намалете фурната на 150 градуса и печете за още 15 минути. Изключете фурната и оставете да се пече на загрят въздух още 15 минути. Оставете чийзкейка да изстине напълно преди да го нарежете.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай