Меню

Салата с ориз по италианска рецепта

7 август 2021 | 05:59 | Михаела Лазарова
5 от 1 гласа
Добави в любими
2 и ½ ч.ч. ориз Арборио 
200 г риба тон от консерва
150 г чери домати
100 г печена шунка
2 сладки червени чушки
100 г грах от консерва
4-5 кисели краставички
150 г кашкавал или сирене Caciocavallo, Грюер, моцарела
няколко маслини без костилка
пресен или див лук на вкус
оцет балсамико на вкус
40 мин

  • Порции: 2

Продукти
Приготвяне

Сварете ориза според инструкциите на опаковката, след което го прецедете и изплакнете със студена вода. Сложете го в купа. Добавете към него отцедените риба и грах и нарязаните зеленчуци, шунка и кашкавал. Овкусете със сол, ако е необходимо, малко пресен или див лук,  оцет балсамико. Разбъркайте добре и покрийте купата със свежо фолио. Поставете в хладилник за поне 30 минути, за да се свържат хубаво вкусовете.

Снимка: Istock



Как бихте оценили рецептата?
Коментирай