Меню

Бананов сладолед с кафява захар и цедено кисело мляко

5 август 2021 | 05:59 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
4 големи узрели банана 
330 г кафява захар
900 г цедено кисело мляко
1 супена лъжица течна ванилия
180 мин

  • Порции: 10

Продукти
Приготвяне

Загрейте фурната на 180 градуса. Покрийте тава за печене с фолио. В нея подредете бананите. Покрийте ги с кафявата захар. Печете в загрята фурна, докато захарта се разтопи и полепне по бананите, а те се опекат и омекнат. 

Запазете един банан. Останалите прехвърлете в купата на машината за сладолед. Отделно смесете млякото с ванилията. Разбъркайте. Излейте го в машината за сладолед. Добавете бананите със захарта. Разбъркайте сместа. Пуснете машината на програма за замразяване. След това добавете запазения банан малко преди програмата да е свършила. Това ще ви помогне да имате повече цели парченца захаросан банан в сладоледа. 

Снимка: istock

Опитайте още: 

8 рецепти за домашен сладолед

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай