
70 мин
-
Порции: 8
Загрейте фурната на 180 градуса. Кипнете вода в голяма тенджера. Сварете спанака за 2 минути да омекне. Отцедете го. В друг съд загрейте зехтина на средна към висока температура. В него задушете праза, лука и тиквичката. Разбърквайте, докато омекнат или за 4-5 минути.
Разбийте яйцата в отделна купа. Добавете ги към тигана с тиквичките и праза. Разбъркайте. Добавете спанака и подправките. Разбъркайте отново. Добавете и настърганото сирене.
Прехвърлете всичко в подготвената тава за печене. Печете до златисто или докато сместа стане изцяло суха без течен център. Оставете да изстине почти изцяло преди да сервирате.
Снимка: istock
Опитайте още:
Киш с праз, спанак и червен лук
Киш с пилешко, чушки и два вида сирене