
60 мин
-
Порции: 6
Нарежете краставиците и ги сложете в голяма купа. Поръсете със солта. Разбъркайте и оставете да се отцедят за 30 минути. Изплакнете под течаща вода. Подсушете ги с кухненска хартия, ако се налага. Сложете краставиците обратно в купата.
В отделна купа смесете оцета и захарта. Разбъркайте, докато захарта се разтвори напълно. Добавете дресинга към краставиците. Поръсете с кориандър, прибавете нарязаните люти чушки и нарязания лук. Разбъркайте добре, докато всички продукти се смесят. Поръсете с фъстъците преди да сервирате.
Снимка: istock
Опитайте още:
Лека салата с краставици и сирене
Рецепти с краставици
Салата с краставици, авокадо и риба тон