
8 ч.
-
Порции: 4
Разпределете кокосовото мляко в 4 чаши. Разпределете семената от чия по равно в чашите. Разбъркайте. Охладете в хладилник за поне 3 часа, докато чията набъбне изцяло. Можете да разтворите цялото количество чия в цялото количество кокосово мляко. След това да охладите сместа в хладилник за 3 часа, а чак след това да я разпределите в чашите. Решението е ваше. След това е добре да оставите получения крем да престои за през нощта, покрит с капак, за да може чията да пусне изцяло желиращия агент в състава си. Преди да сервирате, декорирайте с прясното нарязано манго и листенца мента.
Снимка: istock
Опитайте още:
Пухкав крем с чиа, ягоди и филиран бадем
Безглутенови мъфини с чия, орехи и банани