
60 мин
-
Порции: 10
Загрейте фурната на 180 градуса. В голяма купа разбийте маслото, кафявата и бялата захар заедно с яйцата и ванилията до получаване на гладка смес. Отделно пресейте брашното със содата, канелата, солта и карамфила. Добавете ги към мокрите съставки. Добавете овесените ядки и стафидите. Омесете меко тесто. С лъжица оформете бисквитки в тава с хартия за печене.
Печете за 10-12 минути или до златисто. Не препичайте. Оставете бисквитите да изстинат за 2-3 минути преди да ги извадите от фурната. Оставете ги да изстинат напълно преди да ги сервирате.
Снимка: istock
Опитайте още:
Овесени бисквити с кленов сироп
Бисквити с овесени ядки, тахан, мед и банан