
-
Порции: 4
Загрейте фурната на 220 градуса. Намажете тава за печене с малко мазнина. Залейте соевата кайма с горещата вода в купа. Добавете соевия сос. Оставете да се рехидратира за около 5 до 10 минути.
В голям тиган загрейте мазнината на средна към ниска температура. Запържете лука за 10 минути с разбъркване. Добавете лютия пипер, джинджифила и чесъна. Разбърквайте, докато станат полупрозрачни или около 3-4 минути.
Добавете ригана, кориандъра и босилека към каймата. Разбъркайте с вилица. Добавете галетата и яйцето. Омесете каймата. Добавете сместа с лука и пълнозърнестото брашно. Омесете още веднъж. Добавете черен пипер и разбъркайте с пръсти.
Оформете кюфтета и ги подредете в подготвената тава върху хартия за печене. Печете за 10-15 минути или до златисто от едната страна. Обърнете кюфтетата и печете за още 10 минути.
Снимка: istock
Опитайте още: