
-
Порции: 4-5
Патладжаните се обелват и нарязват на кубчета. Слагат се в гевгир или тава и се посоляват леко. Оставете ги за 30 минути или 1 час, за да се махне горчилката, след което ги изплакнете с вода.
В дълбока тенджера загрейте мазнината и добавете към нея нарязаните лук, чушки и моркови.
Разбъркайте и след няколко минути добавете чесъна, дафиновия лист и подправките. Следва да прибавите нарязани домати, патладжана и нахута, като може да долеете малко вода или да ползвате течността на нахута.
Оставете всичко хубаво да заври. Гответе на котлона 10 минути. След това пресипете в тава и печете в предварително загрята фурна на 190 градуса за 45 минути. Патладжанът трябва да е омекнал и да е добре сготвен. Сервирайте с хубав хляб и кисело мляко, по желание поръсете с магданоз.
Снимка: istock