Меню

Домашен сладолед с крема сирене (без машина)

17 май 2022 | 05:37 | Михаела Лазарова
5 от 1 гласа
Добави в любими
230 г крема сирене на стайна температура
400 г подсладено кондензирано мляко
2 ч.ч. студена течна сметана за разбиване
1 ч.л. ванилов екстракт
щипка сол – по желание
15 мин

  • Порции: 10-15

Продукти
Приготвяне

В купа с помощта на миксер разбийте крема сиренето заедно със солта, ванилията и кондензираното мляко. Трябва да се получи леко пухкава хомогенна смес. Отделно разбийте сметаната до пухкавост. С помощта на шпатула, бъркайки внимателно, към ваниловата смес добавете сметаната постепенно. Когато се получи еднородна смес я прехвърлете в подходяща форма, която сложете за няколко часа във фризера. Преди да замразите сладоледа по желание може да му добавите натрошени ядки. 

Снимка: istock 



Как бихте оценили рецептата?
Коментирай