Меню

Сицилиански чийзкейк с рикота

27 август 2021 | 16:30 | Илияна Николова
5 от 3 гласа
Добави в любими
900 г рикота 
150 г захар
50 г брашно
6 яйца 
¼ чаена лъжица канела 
2 чаени лъжици портокалови корички
2 чаени лъжици течна ванилия 
Щипка сол
120 мин

  • Порции: 10

Продукти
Приготвяне

Загрейте фурната на 150 градуса. Сложете скарата на фурната по средата. Намажете форма за чийзкейк с разтопено масло и я поръсете с малко брашно. 

Сложете рикотата в голяма купа. Разбийте я с миксер, докато стане пухкава. Добавете към нея захарта и брашното. Разбийте. Добавете яйцата едно по едно и разбивайте с миксера след всяко. След това добавете ванилията, канелата, портокаловите корички и солта. Разбийте. Излейте сместа в подготвената форма за печене. 

Печете за около 1 час и 15 минути до 1 час и половина в зависимост от фурната ви или докато горният слой стане леко златист на цвят. Уверете се, че центърът на сладкиша е стегнат, а не течен. За целта използвайте клечка за зъби. Оставете чийзкейка да изстине напълно преди да го сложите в хладилника. Сервира се добре охладен. 

Снимка: istock

Опитайте още: 

Апетитни рецепти за домашен чийзкейк

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай