
-
Порции: 10
Сложете брашното в голяма купа. Добавете му солта и водата. Добавете студеното масло, нарязано на кубчета. Намачкайте, докато се получат едри трохи. Омесете тестото на топка и го оставете настрана. Сварете спанака за няколко минути и го отцедете. Загрейте 1 супена лъжица масло в тиган на средна температура и запържете леко рибата в него за около 10 минути.
Загрейте фурната на 200 градуса. В купа разбийте яйцата заедно със сметаната. Настържете пармезана и го добавете. Намачкайте рибата с вилица и добавете и нея в купата. Добавете спанака. Разбъркайте. Оставете настрана.
Разточете тестото върху набрашнена повърхност. Прехвърлете го в намазана с мазнина форма за пай. Притиснете към дъното. Добавете плънката отгоре. Печете в загрята фурна за 25 минути.
Снимка: istock
Опитайте още: