Меню

Хрупкав шоколадов кекс с глазура

5 септември 2021 | 05:59 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
125 г брашно 
75 г сушени кокосови стърготини 
125 г масло, разтопено 
100 г захар 
1 супена лъжица какао с връх 
За глазурата:
120 г пудра захар
1 супена лъжица какао с връх
Гореща вода, колкото е нужно
60 мин

  • Порции: 10

Продукти
Приготвяне

За тестото: 

Загрейте фурната на 180 градуса. За да направите сместа за тестото, смесете брашното, кокосовите стърготини, маслото, захарта и какаото. Разбъркайте добре. Ще се получи лепкаво тесто. Притиснете го на дъното на правоъгълна тава, постлана с хартия за печене. Печете в загрятата фурна за 10 минути. Извадете и оставете да изстине. 

За глазурата:

Смесете пудра захарта с какаото с толкова топла вода, колкото да стане гладка смес, не много течна, нито много гъста. Залейте обилно с нея тестото. Оставете да изстине напълно. Нарежете на квадрати. 

Снимка: istock

Опитайте още: 

15 рецепти за неустоимо брауни

11 рецепти за шоколадов и какаов кекс

 

15 рецепти за неустоимо брауни
11 рецепти за шоколадов и какаов кекс

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай